Nauwau24.JPG

Ambacht als therapie

"Door het aanbieden van houtdraai initiaties merkte ik bij velen een soort van rust op: het continue draaien van het stuk hout, de focus op materie en techniek... het bood hen een moment van bewustwording en zelfexpressie, zonder druk en los van het alledaagse. Dat zette mij aan het denken: kan het ook niet waardevol zijn om dit gevoel te kunnen geven aan iemand die in rouw is? "

Rayah, NAUWAU

Nauwau20.jpg

Van boom tot plank tot urne. In een serene setting beleef je een proces waarin het vinden van innerlijke rust centraal staat.

Nauwau76.jpg

Samen maken we iets uitzonderlijks.
Jij bent de drijvende kracht, ik de helpende hand achter de rug.

Hoe verloopt zo'n dag?

Verwacht zeker niet dat je ervaring moet hebben in houtbewerking om tot een mooi resultaat te komen. Dat is het voordeel van dit 1-op-1 proces: jij bepaalt op eigen tempo elke stap en ik gids je erdoor:

In een klein atelier in het hart van Haspengouw word je verwelkomd. Onze groene binnentuin nodigt je uit om te verdwalen.

Samen gaan we in gesprek, over datgene wat jij wil of niet wilt.

We overlopen de mogelijkheden die de dag ons biedt:

We gaan allereerst op zoek naar het voor jou ideale stuk hout. Dat doen we aan de hand van de stukken zelf en op basis van foto's, want elk stuk is reeds een beetje voorbereid waardoor de uiteindelijke zichtbare zijde wat verborgen is.

Daarna begeven we ons naar de houtdraaibank. Ik leg je eerst het volledige proces uit, pas daarna maken we ons klaar om effectief te starten met draaien.

Na het aandoen van de nodige bescherming aan handen en hoofd, gaan we het stuk hout stap voor stap naar onze hand zetten. 

Het houtdraaien zelf neemt een tweetal uren in beslag. Nadat het stuk de gewenste vorm en afmetingen heeft, demonteren we het en gaan we verder afwerken. 

Als laatste stap geven we de urne een beschermingslaag door hem in te oliën.

De urne is nu klaar. Je krijgt hem mee tezamen met de handgemaakte linnen herinneringsdoos, een illustratie en gedicht naar keuze en een bosje gedroogde biobloemen.

Nauwau166.jpg

Een van de meest intieme stukken uit je leven,
creëer je zelf.