top of page

Een urne door jou gemaakt

Tijdens het maken van een urne ervaar ik een gevoel van rust, een soort van eenwording met de materie en mijn handen. Op zo'n moment denk ik aan de familie waarvoor ik hem aan het maken ben en voel ik een intense dankbaarheid, de drang om het voor hen goed te doen drijft me naar perfectie. Om een laatste iets te kunnen maken voor iemand die er fysiek niet meer is, geeft, ondanks de tristesse, een warm gevoel, ookal ken ik de persoon in kwestie niet.

Wat moet dat dan wel niet zijn als je wel verwant bent?

Rayah, NAUWAU

Als artistiek maker ervaart Rayah Wauters van NAUWAU dagelijks de positieve energie die je door het werken met je handen, met natuurlijke materialen, kan voelen.  Met deze keuzemogelijkheid, het mee helpen maken van een urne, wil ze die ervaringen delen met met mensen in rouw om hen zo op een creatieve manier in het verwerkingsproces te ondersteunen.

Inhoud van de dag (+-8u) :

Je maakt samen met Rayah in haar atelier een kleine urne die je op het einde van de dag meeneemt naar huis. Starten doe je met het zoeken naar de gewenste houtsoort, waarna je deze onder begeleiding schaaft en klaarmaakt om te monteren op de houtdraaibank. Op het einde werk je de urne af: schuren en insmeren met de gepaste olie. Er is tussendoor tijd voor pauzes in de groene binnenkoer en de mogelijkheid om een kleine wandeling te maken indien je dat wenst.

 

Voor deze optie is handigheid noodzakelijk en ervaring in de houtbewerking een mooi pluspunt. Afhankelijk van je profiel wordt bepaald hoeveel van het werk je zelf kan verrichten.

Inclusief:

Een kleine urne in de gewenste houtsoort geleverd in een herbruikbare linnen doos inclusief illustratie, gedicht, bloemen, aszakje en ophangsysteem

+

Begeleiding en assistentie tijdens het maakproces

+

Koffie/thee/water tijdens pauzes

bottom of page